sâmbătă, 15 decembrie 2012

Condiționări bilaterale

Oftez adânc . Cei care mă cunosc vor spune despre mine că în seara asta iar am pierdut la pariuri  mizând vise pe bani             ( puțini bani=vise de nimic ) și consumând dezamăgiri prin imaginarea unei ipotetice investiri a banilor respectivi în ceva care să țină loc de realitate. ( nu te gândi că ai pierdut , imaginează-ți că ai mâncat o pizza )
Mă voi așeza în pat . Voi deschide cartea și gândul îmi va aluneca spre tine.
Nu-i așa time slips away ? În fiecare seară , Trebor , ascuns sub T-ul imens , ferit de frigul neiertător cu cei care s-au născut spre exemplu sub zodia unei vocale , Ana,Andreea, Anaxagora ș.a.  , se duce la o gară anume din afara orașului , lângă oraș.
În noaptea de Crăciun va primi o scrisoare anonimă de la un admirator . Se va spăla bine pe cap , se va șpreia din belșug , își va electriza părul castaniu , își va pregăti bine hainele primite de pomană de la tanti Laurenția . La stop , semaforul se va bloca pe galben . Anunțuri colorate , cadouri diverse , portocale , tămâie. O icoană plânge atârnată în sala de așteptare . E un pic trecut de unșpe . Trebuia să ajungă până acum.
Am băut un vin când plecai d-acasă. Decise să citească puțin din Gumele . Știa de ce . Când era mic a încălcat o regulă esențială pentru vis .  Îl   prinse  pe Moș Crăciun în  fapt . Moșul atunci fu luat  în luntrea lui Caron și dus a fost.
E timp destul . Nu mai e sunet. Așa că eliberează-ți copiii nenăscuți din tine și varsă-i la canal... Așa făcu , egoist de plăcerea-i nebunească . Și icoana plângea-n zadar . Lumânări întuneric nu mai puteau învinge...
Așa...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu